&n

Tarih : 24 Ocak 2019 Perşembe
Saat : 14:00
Yer : ATSO Atatürk Konferans Salonu
Açık Ders: Deprem: Bildiklerimiz, Bilemediklerimiz Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın düzenlemiş olduğu ve TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri odası Antalya Şubesinin de destekleriyle, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürümüz Sayın Prof. Dr. Haluk Özener'in konuşmacı olarak katıldığı, deprem tehlikesi ve yansımaları konularında toplumda ilgi uyandırmak ve bilgilendirmek maksadıyla düzenlenen seminerimize sizleride aramızda görmekten mutluluk duyacağız. Prof. Dr. Haluk Özener: Prof. Dr. Haluk Özener, lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümünde 1988 yılında tamamladıktan sonra Master ve Doktora derecelerini 1992 ve 2000 yıllarında Boğaziçi Üniversitesi’nden (BÜ) almıştır. Doktora Çalışması sırası ve sonrasında Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT), Yer, Atmosfer ve Gezegen Bilimleri Bölümü ve Yer Kaynakları Laboratuvarı’nda misafir araştırmacı olarak bulunmuştur.

Akademik kariyerine 1989 yılında BÜ, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nde (KRDAE) araştırma görevlisi olarak başlamıştır. 2003 yılında doçent olmuş ve 2005-2007 yılları arasında KRDAE Jeodezi Anabilim Dalı Başkanlığı yapmıştır. 2007-2009 arasında İTÜ Geomatik Mühendisliği Bölümü’nde çalıştıktan sonra 2009 yılında Boğaziçi Üniversitesi’ne profesör unvanı ile geri dönmüştür. 2010-2015 yılları arasında KRDAE Müdür Yardımcısı olarak görev yapmış, 2010 yılından beri Jeodezi Anabilim Dalı Başkanı ve 2015 yılından itibaren de KRDAE Müdürü olarak görev yapmaktadır.

Özener, 50’den fazla uluslararası ve ulusal projede yürütücü, danışman ve araştırmacı olarak görev almış ve 300’ün üzerinde akademik yayını bulunmaktadır. Araştırma konuları; jeodezi, GPS, Jeodinamik, deprem tehlikesi, mühendislik yapılarının deformasyonu, jeoinformasyon ve CBS uygulamalarıdır. Halen 20’den fazla uluslararası ve ulusal mesleki birliğe üyedir.